Srpski centar za RE&CBT – Andrija Jonić gost na press konferenciji

Hotel Envoy, Beograd, 02.03.2018.

Press konferencija povodom početka rada Srpskog centra za RE&CBT, pridruženog trening centra Instituta za kognitivni menadžment u Štutgartu, održana je u hotelu Envoy u Beogradu.

Na konferenciji su se novinarima obratili budući predavači u ovom centru, priznati psiholozi, REBT spihotarapeuti i supervizori: Milenko Vlajkov i Ksenija Popadić, kao i doktor psiholoških nauka, psihotarapeut i supervizor Gordana Nikić.

Gost konferencije je bio i autor Andrija Jonić, autor romana Refren, koji je naglasio razliku između metoda koje zaista mogu pomoći u rešavanju problema i lažnih metoda koje su sve popularnije među ljudima. Andrija je ukazao i na odgovornost medija prema razotkrivanju samoproglašenih “gurua” i sve popularnijih online “učitelja sreće i života”, kao i raznih drugih prevaranata koji se bogate na račun onih koji traže ruku spasa. Sve popularnije “New Age” metode, kako Andrija tvrdi, samo maskiraju posledicu problema, pritom ne rešavajući sam koren problema u vidu nerazrešene emocije koja se taloži negde u dubini čoveka.

Andrija Jonić rođen je 1983. godine u Beogradu. Objavio je roman Refren (Laguna),  koji je za kratko vreme osvojio brojnu publiku, kao i nagradu „Pegaz“ za roman godine Književne omladine Srbije na 58. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

Autor je online zbirke kratkih priča i tekstova Dnevnik vidljiv čudnima. Za samo dve godine i svega nekoliko objavljenih tekstova ova zbirka je postala najčitanije književno delo u online formi, praćeno kratkom pričom Idi probudi ostalu decu koja je na području bivše Jugoslavije doživela do sada nezapamćen odziv čitalaca.

Njegove kratke priče su objavljivane u više različitih zbirki, kao i na mnogobrojnim online  portalima širom zemlje i regiona.


Novi roman Andrije Jonića Poslednji organski čovek na svetu možete pronaći u knjižarama širom Srbije ili poručiti onlajn sa popustom klikom na link.

POSLEDNJE VESTI

Pronalaženje izgubljene ljudskosti – Vladimir Petrović

Pisanje o budućnosti – pogotovo ukoliko je to distopijski pogled – zapravo je uvek govor o našoj sadašnjosti. Znajući to veoma dobro, Andrija Jonić...

Možda ste još uvek neko i nešto – Dragomir Acović

Pisati roman je avantura! Zaputite se kroz pustinju i kroz prašumu, pa ako jednog dana stignete na drugu stranu, gde god to strana bila,...