Promocija romana „Refren“ i „Kal juga“ u Golupcu

U subotu, 24. jula u 19 časova, u organizaciji Narodne biblioteke „Veljko Dugošević“ iz Golupca održana je promocija knjiga „Refren“ Andrije Jonića i „Kal juga“ Mladena Milosavljevića. Promocija je održana u „Zmajevom selu“ u okviru tradicionalne manifestacije „Sajam Dunava“ koji se ove godine održava od 25. do 28. jula.

U pitanju su debitantski romani autora čiji su stvaralački senzibiliteti različiti samo naizgled, a koji obrađuju univerzalnu i večito aktuelnu temu čoveka i njegovog traganja za suštinom, kako u istorijskom i konkretnom vremenskom kontinumu, u slučaju dela „Kal juga“, tako i kroz prizmu arhetipskog i univerzalnog, na primeru romana Andrije Jonića „Refren“ koji je nedavno, u izdanju Izdavačke kuće Laguna, doživeo svoje šesto izdanje.

Moderatorka promocije Marija Živanović Ilić je svakom od sagovornika postavila po nekoliko pitanja, kroz koja su prisutni mogli da saznaju više o njihovom dosadašnjem radu, predstavljenim romanima ali i nekim budućim projektima.

Nakon razgovora o knjigama, autori su odgovarali na pitanja okupljenih, a neka od njih odnosila su se na problematiku oko traženja izdavača i objavljivanja prve knjige, kao i mesta književnosti u životu savremenog čoveka.

Refren - Nagrađeni roman - Andrija Jonić - Laguna„Refren“ je prvi roman Andrije Jonića, koji mu je doneo nagradu „Pegaz“ Književne omladine Srbije na 58. Sajmu knjiga u Beogradu. Ova snažna, suptilna i nadahnjujuća priča o potrazi za odgovorima koje svako želi da sazna, i o retkima koji se usude da se otisnu na put ka njima, za kratko vreme osvojila je brojnu čitalačku publiku i doživela šest izdanja.

Nagrađeni roman Refren možete pronaći u svim Delfi-Laguna knjižarama, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

 

Golubac promocija knjiga - Refren, Kal juga - Andrija Jonić i Mladen Milosavljević - 5“Kal juga” predstavlja prvi deo trilogije o Lepenskom Viru, i prvi je roman urednika Omaje – Mladena Milosavljevića.

Preplićući motive srpske folklorne fantastike i istorijskog romana, Milosavljvić plete intrigantnu priču smeštenu na tlu Srbije, ali kroz više istorijskih ravni, počev od bliže prošlosti, pa sve do praistorijskog doba.

Knjigu „Kal juga“ možete pronaći u Delfi knjižarama, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.strahor.com.

 


Andrija Jonić je autor nagrađene knjige Refren (Laguna) koju možete pronaći u knjižarama širom Srbije ili naručiti onlajn sa popustom.

Besplatna prijava na nove tekstove

Više od 50.000 ljudi prati rad nagrađivanog pisca. Pridruži se!

Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za slanje novih obaveštenja (bez spama). Odjava je moguća u svakom trenutku.

Poslednje vesti:

Svet je u našim rukuma. Ukoliko danas pristanemo na pasoše za kretenje, sutra će nam svet skliznuti niz prste. I dok trepnemo okom, naša deca neće znati šta je to druženje...
Kratka priča Andrije Jonića pod nazivom Opasno verovanje objavljena je u trećem delu kultne zbirke priča - Čuvari zlatnog runa. Zbirka je kao i prethodne...
Uredi sopstvenu baštu u glavi, zasadi nove misli i počupaj korov pređašnjih dana. Samo onda kada tvoj vidik ne bude polomljeno sunce i kada sopstveni otrov pretvoriš u lek, moći ćeš da hodaš novim svetovima a da ih ne uništiš.
Dragi čitaoci, ovo nije naučna fantastika. Ja sam poslednji organski čovek na svetu. To znači da sam sto posto čovek od krvi i mesa, od roditelja ‒ oca i majke, iz vremena u kom je porodica još uvek imala nekog značaja...
Vrati me u jutra kada nije bilo tragova, nek zamiriše misterija u svom originalnom obliku, kakva je bila dok je još uvek bila važna, tako nepoznata, dok  još uvek nismo odlučili da krenemo dalje, da se probijamo kroz korov...