Promocija romana „Refren“ i „Kal juga“ u Golupcu

U subotu, 24. jula u 19 časova, u organizaciji Narodne biblioteke „Veljko Dugošević“ iz Golupca održana je promocija knjiga „Refren“ Andrije Jonića i „Kal juga“ Mladena Milosavljevića. Promocija je održana u „Zmajevom selu“ u okviru tradicionalne manifestacije „Sajam Dunava“ koji se ove godine održava od 25. do 28. jula.

U pitanju su debitantski romani autora čiji su stvaralački senzibiliteti različiti samo naizgled, a koji obrađuju univerzalnu i večito aktuelnu temu čoveka i njegovog traganja za suštinom, kako u istorijskom i konkretnom vremenskom kontinumu, u slučaju dela „Kal juga“, tako i kroz prizmu arhetipskog i univerzalnog, na primeru romana Andrije Jonića „Refren“ koji je nedavno, u izdanju Izdavačke kuće Laguna, doživeo svoje šesto izdanje.

Moderatorka promocije Marija Živanović Ilić je svakom od sagovornika postavila po nekoliko pitanja, kroz koja su prisutni mogli da saznaju više o njihovom dosadašnjem radu, predstavljenim romanima ali i nekim budućim projektima.

Nakon razgovora o knjigama, autori su odgovarali na pitanja okupljenih, a neka od njih odnosila su se na problematiku oko traženja izdavača i objavljivanja prve knjige, kao i mesta književnosti u životu savremenog čoveka.

Refren - Nagrađeni roman - Andrija Jonić - Laguna„Refren“ je prvi roman Andrije Jonića, koji mu je doneo nagradu „Pegaz“ Književne omladine Srbije na 58. Sajmu knjiga u Beogradu. Ova snažna, suptilna i nadahnjujuća priča o potrazi za odgovorima koje svako želi da sazna, i o retkima koji se usude da se otisnu na put ka njima, za kratko vreme osvojila je brojnu čitalačku publiku i doživela šest izdanja.

Nagrađeni roman Refren možete pronaći u svim Delfi-Laguna knjižarama, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

 

Golubac promocija knjiga - Refren, Kal juga - Andrija Jonić i Mladen Milosavljević - 5“Kal juga” predstavlja prvi deo trilogije o Lepenskom Viru, i prvi je roman urednika Omaje – Mladena Milosavljevića.

Preplićući motive srpske folklorne fantastike i istorijskog romana, Milosavljvić plete intrigantnu priču smeštenu na tlu Srbije, ali kroz više istorijskih ravni, počev od bliže prošlosti, pa sve do praistorijskog doba.

Knjigu „Kal juga“ možete pronaći u Delfi knjižarama, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.strahor.com.

 


Andrija Jonić je autor nagrađene knjige Refren (Laguna) koju možete pronaći u knjižarama širom Srbije ili naručiti onlajn sa popustom.

Besplatna prijava na nove tekstove

Više od 50.000 čitalaca prate rad nagrađivanog pisca. Pridruži se!

Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za slanje novih obaveštenja (bez spama). Odjava je moguća u svakom trenutku.

Poslednje vesti:

Kratka priča Andrije Jonića pod nazivom Ruža Biblija i čuvar starog sveta objavljena je u prvom broju časopisa Maksim. Dvodelnim kulturnim programom u Kučevu predstavljen...
Kratka priča Andrije Jonića pod nazivom Opasno verovanje objavljena je u trećem delu kultne zbirke priča - Čuvari zlatnog runa. Zbirka je kao i prethodne...
Uredi sopstvenu baštu u glavi, zasadi nove misli i počupaj korov pređašnjih dana. Samo onda kada tvoj vidik ne bude polomljeno sunce i kada sopstveni otrov pretvoriš u lek, moći ćeš da hodaš novim svetovima a da ih ne uništiš.
Vrati me u jutra kada nije bilo tragova, nek zamiriše misterija u svom originalnom obliku, kakva je bila dok je još uvek bila važna, tako nepoznata, dok  još uvek nismo odlučili da krenemo dalje, da se probijamo kroz korov...
Tvoje ime prećutim jer nije mu vreme. Kakva komedija od razmišljanja. Izreku „Sve u svoje vreme“ nasledio sam od kukavica. Valjda je tako lakše da opravdaš sebe kada ne činiš ništa...