Noć knjige – Druženje sa Andrijom Jonićem

08.06.2018.

92

Osamnaesta regionalna Noć knjige u organizaciji Lagune i knjižarskog lanca Delfi, pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija, održana je 8. juna 2018. godine od 17 do 24 sata.

Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji koja svake godine privuče veliki broj ljubitelja knjige, pored mnogobrojnih pisaca, učestvovao je i autor romana Refren Andrija Jonić, koji se sa čitaocima družio na tri lokacije:

18.15 – Knjižara Delfi SKC, Kralja Milana 48 (Beograd)
19.30 – Knjižara Delfi „Miloš Crnjanski“, Vase Čarapića 2-4 (Beograd)
20.00 – Knjižara Delfi „Borislav Pekić“, Knez Mihailova 40 (Beograd)

Refren je prvi roman Andrije Jonića, koji mu je doneo nagradu Pegaz Književne omladine Srbije na 58. Sajmu knjiga u Beogradu. Ova snažna, suptilna i nadahnjujuća priča o potrazi za odgovorima koje svako želi da sazna, i o retkima koji se usude da se otisnu na put ka njima, za kratko vreme osvojila je brojnu čitalačku publiku.

Za NN-a se nije moglo reći da živi – samo je preživljavao istovetne dane na planeti. Jednog drugačijeg dana na svom pragu je zatekao poruku: „Čekaj me u parku crvenog cveća, ne znam kada…“ Od tog časa NN-ov život se pretvorio u iščekivanje: duge šetnje su prolazile, odmori na klupi se produžavali, ali susreta nije bilo. Sve dok mu se pred očima nije našao neko ko će ga pozvati na putovanje na koje se pozivaju samo odabrani. Oni kojima su obećana otkrića tajni, čak i onih najvećih, duboko skrivenih od ovog sveta.

Ko ga to poziva? Da li je odlazak iz sopstvenog sveta vredan obećane spoznaje? Šta mu je zaista obećano? Ovo je priča za putnike u potrazi za skrivenim odgovorima. NN je morao da donese odluku svog života. Tako je nastala jedna priča. I priča o njoj, da nadahne putnika.

Roman Refren možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.