O autoru

Andrija-Jonić-O-Autoru-Književnik-Pisac


Andrija Jonić rođen je 1983. godine u Beogradu. Objavio je roman Refren (Laguna),  koji je za kratko vreme osvojio brojnu publiku, kao i nagradu „Pegaz“ za roman godine Književne omladine Srbije na 58. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

Autor je online zbirke kratkih priča i tekstova Dnevnik vidljiv čudnima. Za samo dve godine i svega nekoliko objavljenih tekstova ova zbirka je postala najčitanije književno delo u online formi, praćeno kratkom pričom Idi probudi ostalu decu koja je na području bivše Jugoslavije doživela do sada nezapamćen odziv čitalaca.

Paralelno sa romanom Refren, počinje da piše i projekat Kvazar (u pripremi), knjigu koja ima jasan cilj – da podigne nivo svesnosti pojedinca i pokaže nove smernice u posmatranju života i veštačkog auto-destruktivnog sveta u kojem živimo.

Andrija Jonić - Refren - Nagrad Pegaz za roman godine na sajmu knjiga

U slobodno vreme proučava metafiziku, psihologiju, istoriju, simbologiju i druge oblasti duha. Ne prihvata ograničenja nacije, religije, ideologije, političkog opredeljenja, pokreta ili grupacije. Etički vegetarijanac.

U sistemu se bavi informacionim tehnologijama. U životu je nešto sasvim drugo.

Kontakt

kontakt@andrijajonic.rs

Omiljeni citati

  • Možemo ignorisati realnost ali ne možemo ignorisati posledice ignorisanja realnosti. ― Ayn Rand
  • Shvatite duboko, da je sadašnji trenutak sve što ćete ikada imati. — Eckhart Tolle